vrijdag 11 januari 2013

De aftrap !

Zo... nu is het er toch wel weer van gekomen !

Een nieuwe blog !

Na een aantal jaar niet te hebben geschreven, heb ik toch weer de draad opgepakt om te schrijven over ons leven hier in Zweden.

Ik ben Angela, 42 jaar, en getrouwd met mijn eigen Viking, een Zweed dus.
We hebben 5 kids, 4 meiden in de leeftijden van 8 tot 19 en dan nog een ondeugende jongen van 10.

Mijn Viking heeft een transport bedrijf en rijd grotendeels groente en fruit van Holland naar Zweden, hij is dus niet veel thuis. Wat soms best moeilijk is.
Zelf ga in de volgende maand van start met mijn nieuwe studio, ben ondertussen gediplomeerd gespreks- therapeute, stress counselor en doe nog wat dingen als Reiki, Reconnection, Hot stone massage, Chakra balancering, Bach Bloesems en aromatherapie. 

Afgelopen donderdag was mijn Viking jarig, maar niet thuis. Morgen ( zaterdag) komt hij thuis rond het middaguur en de dag erna vertrekt hij weer rond het zelfde tijdstip om vervolgens weer een week van huis te zijn...

Deze week echter had ik een beetje gezelschap, dochter Rudy (19) was de hele week thuis vanwege een verkoudheid die uitmondde in een fikse oorontsteking, ondertussen heeft ze het gehoor terug, gelukkig maar.

Afgelopen week hadden we hier thuis een OnePiece crisis !  Voor degene die niet weet wat dat is, een onepiece is een soort slobberige pyama en dan in een stuk.
De mijne was kapot, een gat op een plek waar je geen gat wilt, en na diverse pogingen tot reparatie met als resultaat dat het gat alleen maar groter werd heb ik de handdoek in de ring gegooid...Er moest een nieuwe komen !
Nu had ik geluk dat ze zo na nieuwjaar in de aanbieding waren en kwam dus thuis met een nieuwe roze grote mensen pyjama ! Maar in de winkel had dochter Robin er ook eentje gezien en ik dacht " ach...wat kan het schelen " en nam haar er ook eentje mee.....oei oei oei...
Thuisgekomen werden de onepieces bewonderd en de oudste dochter kwam ook tot de conclusie dat ook zij niet langer zonder one piece kon leven dus mams werd vriendelijk doch dringend verzocht ook voor deze dochter eentje te kopen..goed dus de dag erna weer naar de winkel...
De dame achter de kassa herkende mij en lachte erom...
Thuis gekomen kwam een andere dochter erachter dat de hare onbruikbaar was geworden vanwege een kapotte rits...dus je raad het al...opnieuw naar de winkel....

De paar onepieces die ze nog hadden zijn dus nu uitverkocht...

Je moet het plaatje eens zien....hier zitten we op vrijdagavond, allemaal van groot naar klein in een one piece...Zelfs zoon Josh van 10 heeft er een.
Maar het ziet er wel gezellig uit !

Fijn weekend allemaal !!

5 opmerkingen:

 1. Welkom op deze blog !
  Het zou leuk zijn om in de toekomst reacties van jullie te ontvangen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Angela, leuk dat je een blog bent begonnen en zo over je avonturen in Zweden te lezen. Ik kom vast vaker even je berichtjes lezen. Liefs uit Nederland, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blog mamma,ik ga heel vaak je blog lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk Angela dat je een weer een blog bent begonnen. leuk om op deze manier mee te mogen genieten van het leven van jou en je gezin in Zweden. Ik zal hier dan ook regelmatig te vinden zijn om je verhalen te lezen. Veel liefs (van jullie collega truckers haha!) uit Valthermond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste anoniem, niemand hierboven maar iemand anders, wil je een antwoord op je vraag dan geef ik je die graag maar dan wel even je naam vermelden aub.

  BeantwoordenVerwijderen